Mitt liv...

Bloggningen går inte något vidare framåt, i alla fall inte i den takt jag hade tänkt mig. Hade planerat att göra något inlägg om dagen, men det har skitit sig rejält. När man måste gå upp vid 5 varje morgon, sedan kommer hem vid 5 halv 6 varje kväll, och sedan dessutom måste gå och lägga sig vid 9-10 tiden för att orka gå upp så tidigt, försvinner all tänkbar tid! Precis all! Och på köpet är jag trött och känner mig som en döende zombie, känns som hjärnan bara segar ihop på mig! Jag kom dessutom precis på att jag gått två hela veckor i skolan! Två heeela veckor!? Var tog de två veckorna vägen? Jag måste ha levt i zombietrans och sovit igenom mig halvdöende dessa veckor… För jag kommer ärligt talat inte ihåg dem…

Har börjat fundera starkt på att byta skola till Berga eller någon annan mer närliggande skola… Sedan har ännu ett problem dykt upp, ”-Ska jag verkligen gå den humanistiska linjen?”. Åh jag är så osäker på vad jag vill bli när jag blir äldre. Och jag ändrar åsikter lika ofta som jag ändrar underkläder, varje dag… I ena sekunden ”-Jaaaa, jag är humanist, ”woop woop”, sedan i andra sekunden ”- Nä, I wanna be a business woman, ekonomi är något för mig” .Mitt grubblande om saker och ting är nog mitt största problem, jag vänder skallen ut och in på mig själv varje dag. Det måste vara min sämsta egenskap, jag är så kluven på exakt allt. Men just nu är jag rätt inne på att ändra linje till ekonomi, men den åsikten hade jag inte igår…”-VAD FAN HÅLLER JAG PÅ MED?”

Förlåt för detta lite halvt lipande inlägget, lovar att ni ska få se mer positiva inlägg i framtiden. För jag är en väldigt positiv person! Men det är väl dessa två zombietrans veckor som haffat åt sig all min energi…

 
 

<3

 
-Is there no way out of the mind?

DAILY INSPO

 

Tv-serier I <3

Vi kommer längre bort från solens varma strålar, då höstens betydligt svalare vindar börjar dra sig in mot land och dagarna blir allt kortare för varje dag som passerar.  Årets mysigaste årstid (”enligt mig”) är snart här! Istället för shorts och linne tar vi nu på oss mysiga långarmade -stickade tröjor och byxor. Vi tänder stearinljus och myser ner oss i filtar framför en bra bok eller varför inte en bra tv-serie? Jag älskar hur tv-serier drar in mig i en annan värld. Så nu tänkte jag tipsa om mina favorit serier!

True blood: Bästa serien!! Serien utspelar sig i en småstad i delstaten Louisana, Amerika, där vampyrer kommit ut från mörkrets hemligheter och lever fredligt bland människorna på jorden. En av huvudkaraktärerna heter Sooki Stackhouse, en söt blondin som kunnat höra människors tankar enda sedan hon var liten vilket har ställt till det en del för henne. Men en dag träffar hon på vampyren Bill, han är den enda hon träffat vars tankar hon inte kan höra. Hon blir blixtförälskad i Bill och dras längre in i denna hemlighetsfulla värld. En värld där vampyrblod är den mest eftertraktade drogen, där vampyrer inte är det enda man ska frukta ute i natten, och nu har jag inte ens nämnt det bästa! En serie som jag starkt rekommenderar, den förmedlar en speciell känsla som jag inte träffat på hos någon annan serie. Samt har stjärnskottet Alexander Skarsgård (svensk skådespelare) en av huvudrollerna. Har haft kändiscrush på honom enda sedan jag började titta på denna serie…
 


PLL: Jag har nog aldrig varit så besatt av en serie som jag är med Pretty little liars! Redan efter ett avsnitt var jag fast. Jag gissar redan på att nästan alla tittar på denna grymma serie! Om inte, har jag bara en sak att säga till er, kolla nu!!! Du lär inte ångra dig! Om du gillar tjejserier lär du älska denna här mystiska drama serie!
 


New Girl: En jätterolig serie! Blir alltid så positivt glad när jag kollar på detta, och skrattar gör jag också! Serien kretsar kring Jess, en tjej som precis påkommit sin pojkvän med att vara otrogen i samma sväng som hon utförde en striptease. Hon blir förkrossad och det slutar med att hon flyttar in blir rumskompisar med tre singel killar. Jess är sig själv upp i dagen, hon älskar att sjunga och beter sig något annorlunda men skäms aldrig över det! 
 

Black&White

B
 

autumn shoes <3

 
Shoes<3
 
Shoes<3 by emmajohaans featuring leather 

 

Sommaren lever ju på sina sista dagar medans hösten snart susar in. Är JAG den enda som inte har den blekaste aning om vad för höst skor man ska köpa? Det finns så många snygga modeller att välja mellan, girl issue... Här har jag iallafall satt ihop ett collage med några riktigt snygga höstskor, kommer förmodligen köpa något liknande av de ovanstående modellerna. 


Hey

 

Iphone 5

I föregår åkte jag och pappa in och fixade Iphone 5, en till mig och en till honom. Egentligen skulle vi bara fixat en till mig, men är man en duktig retoriker som försäljaren nu visade sig vara verkar allt låta övertygande. Min mamma tipsade mig om en bok för några veckor sedan, "Snacka snyggt", som handlar om retorik. En riktigt intressant bok! Så det var kul att studera hur försäljaren använde sig av olika retoriks metoder, eftersom jag läser om det. Men äntligen!!!! Enda sen min 4s gick sönder för några veckor sedan har jag fått haft en experia, kommer ni ihåg den jättelilla modellen som var så populär för några år sedan? Det är inte riktigt samma sak som att ha en Iphone! Så har saknat närvaron av en Iphone! Men tycker ändå det har varit skönt, jag hatar att alla tror man är tillgänglig dygnet runt bara för man har en "smartphone" eller vad man ska säga, ni förstår nog var jag menar! 

 
Älskar mitt nya skal! Tycker det är så fint! 
 

Malmöfestivalen

Nu är jag och min syster på väg mot Malmö, där vi sedan ska möta upp Tess!

Veckan

Just nu sitter jag och har en håla, så tyckte det passade perfekt med ett litet blogg inlägg. Snart har jag gått en vecka här på –Nya Malmö Latin och det känns faktiskt helt okej. Hänger med några trevliga tjejer! Men veckan har varit allmänt seg, det har bestått av tidiga morgnar som tillfört trötthet, huvudvärk och ångest. Jag skulle nog förberett mig innan på att vända dygnet lite bättre. Men idag är det fredag! Och vem älskar inte fredagar? Så ikväll blir det Malmöfestivalen med fina vänner, Mac Miller ska uppträda, och är faktiskt lite taggad!
+ Jag hade tänkt att uppdatera bloggen dagligen nu! Fått min skoldator så kommer bli mycket enklare!

Daily Inspo

 
 

Mindre än en vecka kvar!




"Mindre än en vecka?"

"Är det mindre än en vecka kvar av sommarlovet?!"

"Är det mindre än en vecka kvar tills jag börjar gymnasiet?!?"

Svaret kan ju inte bli något annat än: " Ja, om mindre än en vecka börjar du gymnasiet Emma.."

Ännu en sommar har flugit förbi snabbare än någonsin och det som känts som en evighet är det nu endast några enstaka resterande dagar kvar till. Om sex dagar börjar jag gymnasiet. Ja, efter nio eviga år i grundskolan är det nu bara en vecka kvar tills jag befinner mig på min nya skola. Då säkert efter en stressig morgon med beslutsångest om vilka kläder jag skulle bära och om hur mitt hår och smink skulle sitta för att jag ska göra ett så gott intryck som möjligt. Ingen sa väl att livet som tjej skulle vara enkelt?

Jag minns än idag när jag gick i förskolan, då jag tyckte att det kändes som en evighet tills jag skulle börja ettan (förstaklass). Det kändes som om jag skulle få gå kvar i förskolan föralltid och hur jag någonsin skulle förstå mig på subtraktion och digitala klockan var ofattbart. Men någonstans där i mellan har klockan förvridits och här står jag idag tio år senare och ska börja ettan (förstaring). Hur tio år idag känns som ett stenkast är det nog ingen som förstår. All den tiden har nu övergått till enstaka minnen som alltid kommer finnas kvar hos oss.

Men som sagt, om mindre än en vecka börjar jag gymnasiet. Vad jag har hört bland mina vänner är visa väldigt nervösa medans andra är riktigt taggade. Själv kan jag inte vänta! "I´m so exited" Att komma bort från vardags livet i Hörby till livet i storstaden Malmö känns "awesome"! Samt att jag har valt en skola (Malmö nya latin) där jag inte känner någon förutom Bella. Så det ska bli så roligt att lära känna nytt folk och börja umgås i nya kretsar. Sommar må vara härligt men det ska faktiskt bli skönt att komma in i nya rutiner igen!

Och eftersom nästan ingen läser inläggen och hellre tittar på bilder lägger jag in några bilder från föra året som Patricia tog på mig! Har ont om nyare bilder på denna dator så fick blev de bilderna! Jag bara älskar dessa bilder, de blev så fina! Och ljuset var så bra den dagen så bilderna är inte ens redigerade! :D

 
 
 

 
 
 

XO Emma

 

 

Välkommen till första inlägget

 
 

Efter en tanke av inspiration och lite snabb redigering i bloggdesignen måste detta vara den femtioelfte gången jag försöker dra med mig själv in i bloggvärlden. Eftersom jag aldrig klarat av det innan är frågan om jag gör det nu? Kommer jag för första gången klara av att hålla en blogg vid liv? Eller kommer jag lämna den med några mindre intresseveckande rader av rent babbel, liksom mina tidigare livlösa bloggar? Enda vägen till att lyckas är väl om jag hoppar på mitt eget lilla tåg som går till min egna lilla värld, där mina tankar möter verklighet och blir till rader? Och den enda personen som kan åstadkomma detta är väl ingen annan än jag. Ingen annan kommer väl göra det till mig? Även om det skulle funnits det så har jag ju inte tagit mig tiden att skaffa en blogg för att jag ska tycka det är jobbigt att skrapa fram några rader med text, utan därför att jag äntligen känner att jag har rätt boost av inspiration och vilja att starta en blogg.

Önska mig lycka till XO Emma

RSS 2.0