Älskade måndag

Måndagar är aldrig kul, att gå upp med tuppen efter en skön helg med sovmorgnar. Ush ush ush...
Tre saker som gör mina måndagar ännu jobbigare. 
  • Att jag slutar vid fem. 
  • Idrott första lektionen. (I regn idag...)
  • Börjar nästa lektion vid 2 efter idrotten vid 8. 
Men positiv som jag vill vara, så får jag se det ljusa i det mörka. Det positiva i det negativa. 
  • Jag får motion 
  • Jag kan plugga mellan håltimmarna
  • Behöver inte plugga när jag kommer hem

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/10674497/?claim=eka5f6s4mg6">Följ min blogg med Bloglovin</a>
 

SUNDAY

Spenderat dagen med plugg i myskläder. Det är kanske inte alltid roligt att plugga, men jag älskar sådana här dagar då man bara kan ta det lugnt samtidigt. Har dessutom tänt doftljus som lyft upp höststämningen! Hoppas ni haft en trevlig helg! Imorgon är det återigen vår efterlängtade måndag som kommer! 

Daily INSPO

 

autumn

 
Atumn outfit
 
Atumn outfit by emmajohaans-1 featuring a nail polish

Ombre hår, eller?!

Just nu har jag världens största hårkomplex… Inte ovanligt om man heter Emma… Just nu har jag en väldigt trevlig grönnyans i mitt hår. Det är inte något jag nu själv har hittat på, har fått bekräftat det från många håll. Främst killar som har frågat mig ”-Har du grönt hår eller?”  Dessutom fick jag en kommentar från en ”snubbe” i föregår som löd någonting liknande i den här stilen ”- Haha hörru Emma, ditt hår matchar med träden”. Så ångesten över mitt hår är stor! Jag har samtidigt lovat mig själv att vänta med att färga håret på ett bra tag! Frågan är nu om jag kommer lyckas. Färgning sliter så fruktansvärt mycket på mitt hår, men jag vill  ju inte gå runt med grönt hår?  Men om jag ska färga det vill jag göra det i ombre! Men mörkbrunt överst och ljusare brunt längre ner mot topparna! 

 
 
 
 

Uppdatering: "Skola"

Wow, här tog jag en lång bloggpaus... 
Dagarna har bara flygigt förbi. Men jag kan börja med att berätta att jag började på ekonomiprogrammet på Jensen i Lund i tisdags! Blev så himla glad i måndags när jag fick samtalet från ungdomsförvaltningen! Så idag gick jag där för tredje dagen. Det känns helt okej. Det skönaste av allt är att jag slipper den långa pendlingen från och till Malmö!!! Sedan tycker jag Jensen har ett jättesmart schema också. Man har två olika scheman för jämna och ojämna veckor. Så varannan vecka börjar jag vid åtta och då är det meningen att man ska sluta tidigt. Men jag gör bara de på tisdagar och fredagar, de andra dagarna slutar jag vid tre/fyra tiden eftersom vi har långa hålor tills de sista lektionerna. Sen den andra veckan börjar vi sent, förutom på måndagar. Då börjar vi vid åtta och har nästa lektion vid två! Dryg håla! Men den får man väl använda effektivt och plugga på! Sen de andra dagarna börjar vi vid tolv-ett och slutar vid fyra-fem! Så skönt! Men man måste ta mycket ansvar och kunna plugga självständigt! Men jag kommer säkerligen trivas bra på Jensen! Lärarna verkar vara riktigt engagerade!

  


Carmen

 
                                     

8 saker att göra på hösten

 
 

Hösten tillför ju inte bara massa mys, snyggare kläder och levande ljus utan vi blir också lite deppigare med vädret under denna årstid. Vi ser mindre av solens vackra energifyllda strålar och mer av moln och regn. Men det får vi ta med en liten nypa salt! Vi får förgylla dagen på annat sätt än bara sol och bad!  ;)
Hoppas ni gillar dessa tipsen! S

Möblera om i rummet
Möblera om i ditt rum! Jag menar, vem tycker inte det är kul? Okej, kanske inte alla, men jag tycker det! Jag älskar en liten förändring när man är trött på det gamla. Man flyttar runt på möblerna och mixar & matchar lite. Kanske får du mycket mer plats i rummet om du ställer sängen där du har din garderob just nu? Vem vet?

Fast du kanske är trött på dina möbler? Då kan du ju prova att måla om dem! Det kanske blir kalasbra! Om den idén inte funkar kan du ju alltid prova att sälja dem på blocket! Då kan du köpa nya möbler för pengarna du tjänar in. Blocket är alltid en bra sida att vända sig till när man söker efter nya möbler. Det är så mycket billigare att köpa begagnade istället för sprillans nya! Det är dessutom klimat smartare! 

Sen får vi ju inte glömma att det är höst! Så det är bara att piffa till sitt rum med doftljus, kuddar, filtar och varför inte köpa ljusslingor? Så mysigt i ett nersläckt rum!

 


Filmmaraton

Varför inte anordna ett filmmaraton med vännerna? Tänk en kväll fullspäckat med bra film, godis, chips, popcorn och lite annat gott kanske! Kanske Harry Potter-maraton eller varför inte Twilight? Eller bara en hel drös med gamla favoriter, eller några helt nya? Låter inte det toppen?

 


Baka
Tänk en regnig höstdag då du inte har något att hitta på. Skulle det inte varit mysigt att baka då? Lyfta upp stämningen där hemma med nybakade bullar kanske? Doften av nybakat är så ljuvligt!

 
Träna
Känner du dig trött eller hängig? Eller allmänt nere? Då kanske du skulle prova på att träna? Det kan vara allt från att gå till gymmet eller spela någon sport. Bara du rör på dig. Du vet väl att träning ger dig mer energi? Så du orkar göra mer saker under dagen, dessutom blir man gladare av det! Kroppen mår bra av träning. Det är nyttigt för dig. Försök att hitta en träningsform som passar just dig. Sen kan du ju göra upp ett schema med hur många gånger du ska träna i veckan och med vad! Utmana dig själv, för skojs skull!

 



Halloweenfest!
Känner du för att göra något riktigt kul? Du kan ju alltid anordna ett Halloweenfest med polarna! Bjud in alla ni känner! Tänk så roligt det hade varit. Alla sminkar och klär ut sig! Nu får jag bara upp bilden på halloweenfesten i ”Mean Girls”, det skulle varit något!

 


Sköta-om-mig-själv-dag
Varför inte ägna en dag bara åt sig själv? Tänd levandeljus och tippa upp ett varmt skönt bad. Lägg på en ansiktsmask, sätt i en hår inpackning och bara njut i det varma vattnet! Raka benen så de blir silkeslena och sätt sedan på dig en god doftande kroppslotion efter badet! Fresh to death!

 


Läsa
Åh, tänk dig en regnig höstdag insvept med många filtar och levandeljus. Och en soffa eller kanske säng som du kan gosa ner dig framför en bok. En perfekt dag att bege sig in i böckernas värld. Kanske försvinner du in i en fantasivärld eller kanske in i en underbar kärlekshistoria? Man vet aldrig vad för resa en bok tar med en på!

 


Förändra dig själv en gnutta!
Är du allmänt trött på ditt utseende? Alltid samma gamla du när du tittar in i spegeln? Det låter som om det är dags för en liten förändring! Eller en stor kanske? Du borde kanske ta modet till dig att prova något nytt, som en ny frisyr, eller hårfärg? Ta en chansning! Du kanske rockar i en ny hårfärg eller frisyr!

Visste du att ögonbrynen gör mycket för ditt utseende! De kan förändra hela dig! Du kanske borde börja fylla i dina ögonbryn? Eller prova en annorlunda form? Det är kul att experimentera bland olika former! Testa!

Du kanske vill få mer dramatiska och stora ögon? Prova att göra en snygg eyeliner och om du vill få ännu större ögon ta en vit kajal på undre ögonvrån! Works like magic!

 
 


 

Wanties

Wanties<3
 
Wanties<3 by emmajohaans-1 featuring high heel boots

#OTD

Huvudrollerna i "50 shades of Grey"

    Jag blev helt till mig i morse när jag läste rubriken ”De gör huvudrollerna i ”50 shades of Grey” i metro. Så länge jag har väntat på att få reda på detta! Det har spekulerats så länge runt om på internet om vem som troligen kommer få spela huvudrollerna, det finns fullt med fejk-bilder på skådespelare som folk tror det kommer vara. Men nu är det helt säkert att det är Charlie Hunnman som kommer spela Christian Grey och Dakota Johnson som kommer spela rollen som Anastasia Stelle. Det var nämligen författaren EL James som avslöjade det på twitter härom veckan.

Man har ju alltid haft sina egna bilder i huvudet av hur karaktärerna i boken ser ut, speciellt Christian Grey. ;) Charlie Hunnman stämmer inte in så bra på det bild jag har av Christian Grey, så blev en liten besvikelse. Men vad skulle jag förväntat mig? Att den Christian Grey jag känner till i min fantasi skulle fått huvudrollen? Nä, bara i mitt huvud förstås. Men ska bli kul att se hur han kommer infinna sig i rollen, eftersom det känns som en relativt svår roll att spela. Så det ska bli kul att se nästa år!

! 
 
 



 

-Is this the right way, sir?

Det vrider och vänder sig i magen på mig. "-Är det här rätt skola för mig kanske?" "-Kanske, kanske inte?" Just nu kollar jag efter gymnasieskolor med ekonomiprogrammet för fullt, har kommit helt underfund med att det humanistiska programmet inte är något för mig.  Magkänslan är helt fel och jag blir bara allt mer osäker, så har kommit fram till att det nog är EK jag vill gå. Det känns stadigare, även om jag är intresserad utav språk och kultur. Jag önskar att någon bara kunde visa mig vägen, att någon sa åt mig vilken väg jag skulle ta, så att allt blev rätt. Men tyvärr så är livet inte så enkelt. Men samtidigt tror jag på ödet. Om något händer, så var det meningen att det skulle hända. Det är väldigt skönt att tänka så när något tråkigt inträffar. Som när man "råkar" slänga in fjärrkontrollen i tv:n, så att skärmen i sin tur spricker. Inte för att den händelsen någonsin har inträffat mig... 

Det dåliga med att jag nu kommer göra sent omval är att jag bara kommer in på skolor som har platser ledigt, vilket inte är många. Idag ska jag iallafall in till ungdomsförvaltningen, om jag nu hittar ditt. Så jag får se hur det går idag, förhoppningsvis toppen. 

Hoppas ni får ha en trevlig dag! XO, Emma

 







 
RSS 2.0